Obtožili Riedla in Wolfa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Avstriji vložili obtožnico proti petim osebam v zvezi s prodajo oklepnikov finske Patrie. Med obtoženimi tudi Hans Wolfgang Riedl in Walter Wolf.
Oglej si celoten članek

Kot je poročal Wiener Zeitung, dunajsko državno tožilstvo peterico v obtožnici bremeni suma podkupovanja, posredovanja informacij o poslovnih skrivnostih tujcem, kriminalnega združevanja, poskusa težke goljufije in utaje davkov.

Riedlov odvetnik Rüdiger Schender je dejal, da se bodo "očitki razblinili v zraku", češ da je njegova stranka delala za Patrio, obstaja pogodba o proviziji, ni pa šlo za podkupovanje.

Wolf v kriminalni združbi?
Wolfa, ki je eden od glavnih osumljencev v avstrijskem delu preiskave Patria, pa obtožnica bremeni sodelovanja v kriminalni združbi. Njegov odvetnik Markus Singer je vse očitke že zavrnil, poroča Wiener Zeitung.

 

Pri nas obravnava po počitnicah
Glavnega osumljenca v avstrijski preiskavi Riedla sumijo, da je denar Patrie nakazal Walterju Wolfu. Wolfa slovensko tožilstvo sicer sumi, da je Janši ter takratnemu prvemu možu Holdinga slovenske elektrarne Jožetu Zagožnu pomagal pri domnevnem prejemanju daril za nezakonito posredovanje pri nakupu oklepnikov. V Sloveniji naj bi se sodna obravnava v primeru nakupa oklepnikov Patria začela po sodnih počitnicah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.