Obrok brez potrdila

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijović)
Javna kuhinja. V novem humanitarnem centru bodo delili obroke, ki bodo ostali v šolski kuhinji.
Oglej si celoten članek

Obiskovalce razdelilnice hrane na Cvelbarjevi ulici je zdaj mogoče prešteti na prste ene roke, to pa naj bi se, po besedah Barbare Ozimek, sekretarke Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) spremenilo, ko jo bodo preselili v novi humanitarni center na Ulici Slavka Gruma.

“Zdaj za te obroke plačujemo Sodexu, za v prihodnje pa se s šolskim centrom oziroma direktorjem Štefanom Davidom dogovarjamo, da nam bi odstopili obroke, ki vsak dan ostajajo od prehrane dijakov. Šole imajo namreč po novem možnost donirati to hrano za brezplačne obroke,” nam je povedala sogovornica.

Napotnic ne bo več
Za te obroke tudi ne bodo več potrebne napotnice, ki jih socialno ogroženim zdaj izdaja novomeški center za socialno delo. “Hrano bomo razdeljevali vsem, ki bodo prišli. Vemo, da je prav v tem okolišu tudi veliko socialno ogroženih družin. O tem, kako in kdaj bomo začeli razdeljevati, pa bomo še posebej obveščali,” je pojasnila Ozimkova.

OZRK bodo v humanitarni center, ki je po prenovi prostorov nekdanje trgovine nared že vse od poletja, preselili 3. januarja.

Pritožba neuspešna
Na selitev je bilo treba počakati, saj so sosedje humanitarnega centra zaradi izdaje gradbenega dovoljenja tožili novomeško upravno enoto. “Upravno sodišče tožbe, kot smo dobili v vednost, sploh ni obravnavalo, pač pa jo je zavrglo, ker se sosedje niso sklicevali na nič vmesnega,” je navedla.

V humanitarnem centru bodo skladišče humanitarne pomoči, razdelilnica hrane, pisarne in – ko bo sprejet zakon o socialnem podjetništvu – tudi socialna trgovina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.