Obljubljali ples, silili v prostitucijo

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Koprski kriminalisti so včeraj izvedli več hišnih preiskav in pridržali več ljudi, in sicer s področja trgovine z belim blagom in prostitucije.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti koprske policijske uprave so včeraj na območju Pirana, Sežane, Izole in Ljubljane 11 hišnih preiskav zaradi suma zlorabe prostitucije in trgovanja z belim blagom. Zadržali so štiri osebe, tri iz Izole – med prejetimi je tudi 29-letna Izolanka, ki naj bi delovala kot zvodnica in so jo po zaslišanju že izpustili na prostost ter 53-letni in 32-letni moški. 40-letni Ljubljančan pa še čaka na zaslišanje pred sodnikom.

Izdal pogovor o konkurenci

Preiskavo so začeli tudi zaradi nekaterih prijav žrtev, prostitutk. Obravnavali so 17 deklet, večinoma so državljanke Dominikanske republike, Moldavije in Hrvaške. V Slovenijo so jih zvabili s pretvezo, da bodo dobro plačane plesalke, vendar so jih nato prisilili v prostitucijo.

Preiskavo je spodbudilo tudi to, da so enega od osumljenih ujeli v prisluhe, ko so prisluškovali lastniku javne hiše Rex, ki je delovala v zaledju Kopra: zvodnika sta se pogovarjala o konkurenci, ki jo imata na Krasu. Koliko premoženja so si pridobili z zlorabo prostitucije, policija še ne more oceniti.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:40 10. November 2011.

    eni se ne strinjajo s tvojim mnenjem, a je res...če je uradno, ni trgovine z belim blagom. v to bi …

  • 18:58 9. November 2011.

    a teb jasn, da ce bi bilo legalizirano, tud trgovine z belim blagom ne bi moglo bit v tem kontekstu?!?!?!

  • 15:32 9. November 2011.

    A ti ločiš prostitucijo in trgovino z belim blagomm?!?!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.