"Obljub za spremembe ni"

Foto: Žurnal24 “Odločitve, kdaj bo stekel postopek sprememb in dopolnitev prostorskega načrta n
Prostorski načrt. Občina bi ga spreminjala takoj po objavi v Uradnem listu.
Oglej si celoten članek

Dolgoročni prostorski načrt, ki ga je mestni svet sprejel 5. julija, zdaj pa se o njem zbirajo podpisi za naknadni referendum, ni povsem tak, kot bi si Mestna občina želela (MOL), je povedal Miran Gajšek, načelnik oddelka za urejanje prostora MOL. Zato nameravajo takoj, ko bo objavljen v Uradnem listu, “iti v manjšo spremembo in dopolnitev”.

Po njegovih besedah želijo “dokončati zadevo za vse tiste, ki jim ni uspelo zaokrožiti urbanizacije” oziroma za posamične Ljubljančane, ki želijo parcele spremeniti v zazidljive.

Sklep o referendumu
Predlog. Mestni svetnik Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije), eden od pobudnikov referenduma, predlaga, naj mestni svet na seji 27. septembra sprejme predlog sklepa o razpisu naknadnega referenduma o prostorskem načrtu. Podpisi za referendum (potrebnih je dobrih 11 tisoč) se sicer zbirajo do 5. oktobra.

“Lokacije še niso znane”
Na dodatna vprašanja o načrtovanih spremembah nismo dobili konkretnejših odgovorov. Gajšek je pojasnil, da so pri usklajevanju načrta z nosilci urejanja prostora na obrobju mesta umaknili nekaj površin za gospodarsko-poslovne cone, za katere bo treba poiskati nove površine. “Prav tako so z urbanističnega vidika nedorečene meje nekaterih naselij ali manjših zaselkov, v katere se zajedajo posamezni večji ali manjši ostanki kmetijskih površin,” je dejal in dodal: “Načrt bo treba izboljšati tudi na tem področju.” Za katere lokacije konkretno gre in kako velike so, Gajšek odgovarja, da to še ni znano.

Postopek bo enak
Postopek sprememb in dopolnitev načrta je enak kot postopek sprejemanja osnovnega dokumenta – o tem torej odločajo tako nosilci urejanja prostora, med njimi kmetijsko ministrstvo, kot mestni svet. So jim morda na pristojnih ministrstvih obljubili, da bodo soglasja za spremembe dali pozneje? “Obljub za bodoče postopke ni,” je povedal Gajšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.