Obsedno stanje na cestah: Obetajo se večkilometrski zastoji, tu bo najhuje

Foto: Bralec
Foto: Bralec
Tudi četrti avgustovski vikend bo podobno kot pretekli zelo obremenjen, saj se bodo mnogi dopustniki iz Hrvaške vračali domov.
Oglej si celoten članek

"Od četrtka do ponedeljka, med 22. in 26. avgustom, vnovič pričakujte močno povečan promet na slovenskih cestah. Glavna turistična sezona se počasi zaključuje, zato bodo prometni tokovi močnejši predvsem iz smeri Hrvaške proti Avstriji," so zapisali pri infoPot profilu na družbenem omrežju X. 

Objavili so tudi zemljevid, kjer so napovedali, kje bo največ prometa in kje lahko vozniki pričakujete daljše zastoje.

Razlika v primerjavi s preteklimi močno obremenjenimi vikendi je ta, da se spreminja smer zastojev. Predvsem se pričakuje, da bo zdaj glavnina težav in zastojev v smer iz Hrvaške proti Sloveniji oz. Avstriji, saj se bo ta vikend precej dopustnikov vračalo domov.

Kot je razvidno z zemljevida, ki so ga objavil pri infoPot, bodo zastoji najverjetneje nastajali na relaciji Lesce-Karavanke, pa na območju med Razdrtim in Ljubljano ter na Ljubljanskem obroču. Seveda se v primeru kakšne prometne nesreče, lahko daljši zastoji zgodijo tudi drugo, glede na pričakovano veliko količino prometa.

"Še posebej opozarjamo na verjetnost daljših zastojev na gorenjski avtocesti med priključkom Lipce in predorom Karavanke, kjer potniki v tranzitu lahko pričakujejo popolne zapore izvoza Jesenice vzhod, ter na štajerski avtocesti med razcepom Dragučova in prehodom Šentilj," so opozorili na profilu infoPot

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 14:08 24. Avgust 2024.

    Drugega kot gužvo in smeti nimamo od njih, vsaj mi, ki živimo ob meji. Komaj čakam, da se spokajo domov …

  • 12:07 23. Avgust 2024.

    Dars naj odpre vse zapore na avtocesti (košnje, šraufaje tabel, postavljanje stožcev brez dodatnih del in ostale nebubloze Darsa). Pa …

  • 09:38 23. Avgust 2024.

    Ok turisti gredo domou..pričakovano....ne razumem pa unga misleca na direkciji za ceste, ki je odobril, da se danes (petek) kosi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.