Obdolženi: O Vegradu nimam pojma

Foto: Žurnal24 Bojana Poplaza so na sodišče pospremili štirje pravosodni policisti v neprebojni
Obtožnica. Bojanu Poplazu očita nedovoljen promet z orožjem in povzročitev splošne nevarnosti.
Oglej si celoten članek

 Na okrožnem sodišču so začeli soditi 50-letnemu Bojanu Poplazu, ki ga obtožnica bremeni, da je 1. septembra zgodaj zjutraj na kljuko vhodnih vrat v Vegradovi poslovni stavbi namestil ročno bombo M 75 in eksplozivno napravo.

Ta bi, če bi eksplodirala, povzročila požar in veliko gmotno škodo, ogrožena pa bi bila lahko tudi človeška življenja. Kot je poudaril tožilec Darko Kežman, so obdolžencu v hišni preiskavi zasegli predmete, na katerih so našli tudi biološke sledi, ki pripadajo obdolžencu, prav tako so na njegovem računalniku odkrili, da je več mesecev spremljal novice, povezane z dogajanjem v Vegradu.

Posnetki poseg v zasebost?
Obdolženi Poplaz je dejal, da se z navedbami v obtožnici ne strinja, ker o Vegradu "nimam pojma". Kot je dejal, pa ne ve niti, kje v Sloveniji bi sploh dobil takšno bombo, saj je 33 let živel v Nemčiji. Zanikal je tudi, da bi si specialna znanja pridobil v tujski legiji, saj se je v njej uril le šest

Zagovornik obdolženega Boštjan Verstovšek pa je izmed dokazov zahteval izločitev posnetkov varnostne kamere, ki je posnela storilca, saj da gre za poseg v storilčevo zasebnost. Na vratih naj ne bi bilo označb, ki bi ga opozorile, da je objekt pod nadzorom. Sojenje se bo nadaljevalo 18. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.