"Občina je lomastila po muzeju"

Foto: Žurnal24 Jadran Sterle iz CI je pozval k podpisu peticije, da muzej ostane samostojen in
Postojna. CI za ohranitev Notranjskega muzeja: Občina z muzejem ravnala kot svinja z mehom.
Oglej si celoten članek

"Ne dovoli si degradirati in deprofesionalizirati muzeja, saj ga niste ustvarili ne ti ne tvoji podžupani, temveč smo ga vsi skupaj podedovali od – očitno mnogo modrejših in bolj ozaveščenih starih Postojncev," je v javnem pismu postojnskemu županu Jerneju Verbiču zapisala Marjetica Mahne iz Civilne iniciative (CI) za ohranitev Notranjskega muzeja Postojna.

CI je v sredo organizirala zelo dobro obiskano javno razpravo, na kateri so v podporo muzeju spregovorili ugledni strokovnjaki in doktorji znanosti. Bivši direktor Dejan Vončina je izpostavil, da se je pritožil tako na sklep sodišča o izbrisu muzeja iz registra kot na sklep o pripojitvi muzeja zavodu Znanje, ki torej še nista pravnomočna. Toda občina se, tako Vončina, obnaša, kot da bi bila. Še enkrat je spomnil, da se je reorganizacija muzeja dogajala v popolni ilegali, mimo zaposlenih in stroke, brez strokovnih argumentov ter celo z žalitvami muzealcev.

Na občini vztrajajo, da so s statusno spremembo omogočili podlage, da se bo muzej preselil v nove prostore in 12. maja odprl vrata javnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.