Ob Žalah rušijo 
vrtnarije

Foto: Žurnal24 Mestna občina Ljubljana potrebuje zemljišče vrtnarije Ravnikar za dokončanje Tit
Inšpekcija. Ravnikarjevi še vedno brez nadomestnega zemljišča, Belina na Barje.
Oglej si celoten članek

Od vrtnarije Ravnikar bo ostal le še en steklenjak in ograja ter stanovanjska hiša s pripadajočimi objekti. Vse plastenjake in uto morajo Ravnikarjevi odstraniti.

Gradbena inšpektorica Inšpektorata RS za okolje in prostor (Irsop) Tanja Varljen je včeraj po enodnevnem odlogu odredila nadaljevanje izvršbe. V enem dnevu so sicer Ravnikarjevi odstranili večino nelegalno postavljenih plastenjakov, ki so bili zajeti v inšpekcijski odločbi. Včeraj pa je inšpektorica povedala, da so s pravnim mnenjem ugotovili, da morajo s parcele odstraniti prav vse plastenjake iz odločbe. Dela so se Ravnikarjevi lotili sami, inšpektorica pa jih o nadaljevanju izvršbe ne bo več obveščala.

Jožica Ravnikar je poudarila, da sicer še vedno niso sklenili dogovora z Mestno občino Ljubljana (MOL) o menjavi tega zemljišča za sosednjega na Koželjevi ulici, na katerem so bile nekoč barake. “Mislili smo, da bomo – ko se bomo selili – selili vse skupaj,” je pojasnila. Dodala je, da je MOL ponujeno velikost zemljišča zmanjšala, dogovorili pa se niso še niti o višini odškodnine.

Porušili tudi vrtnarijo Belina
Gradbinci, ki jih je najel Irsop, so včeraj odstranili tudi rastlinjake sosednje vrtnarije Belina, ki so bili postavljeni na zemljišču ob Žalah v lasti MOL. Aleš Belina, ki je vrtnarijo podedoval, je MOL sicer tožil za priposestvovanje, saj je zemljo od 50. let obdelovala že njegova babica. Tožbe je izgubil, Irsop pa je uresničil leta 2006 izdano odločbo. Del vrtnarije je sicer že preselil na Barje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.