Ob Žalah rušijo barake

Foto: Žurnal24 Barake rušijo zaradi gradnje nove štajerske vpadnice. Elvir Dedić je imel že vče
Barakarsko naselje. Prvih 25 družin bodo preselili v neprofitna stanovanja in bivalne enote. En stanovalec brez nadomestnega bivališča.
Oglej si celoten članek

V barakarskem naselju na Koželjevi ulici so že porušili eno od dveh barak, predvidenih za prvo rušenje, nadaljevali bodo danes. Ž

Stanovanja čakajo na bagre, označena so z oranžnimi križi, ruševine pa ponoči nadzorujeta varnostnika. Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) bo preselil 25 od približno 85 družin. Drugi ostajajo v naselju.

Elvir Dedić, ki se bo z ženo in otrokom preselil danes, je povedal, da so njim dodelili bivalno enoto. Kje je, bo izvedel na dan selitve ob osmi uri zjutraj. Z njimi odhajajo še zadnje štiri družine.

˝Nihče se ne pritožuje, pravijo, da so stanovanja lepa in urejena,˝ dodaja. Razburjeni so tisti, ki v naselju ostajajo in ne vedo, kaj jih čaka.

En nerešen primer
˝Za vse stanovalce razen enega so zagotovljena nadomestna bivališča, in sicer glede na zdajšnji status njihovih pravic; osem stanovanj in 17 bivalnih enot,˝ je pojasnila direktorica JSS MOL Jožka Hegler.

Stanovalce, ki jim je stanovanje v baraki dodelil sklad in imajo zanj odločbo, bodo preselili v neprofitna stanovanja, tiste, ki so se vselili nezakonito, pa bodo po besedah Heglerjeve preselili v bivalno enoto.

Ta se dodeljuje za določen čas trajanja socialne stiske, stanovalci pa se lahko prijavijo na razpise za neprofitna stanovanja. Kaj bo s stanovalcem, ki ni upravičen do nadomestnega bivališča, Heglerjeva ni povedala. Štirje upravičenci, ki jih bodo preselili v bivalno enoto, pa so uspešno sodelovali tudi na zadnjem razpisu za dodelitev neprofitnega stanovanja.

Tem bodo po končanem postopku pravico do bivalne enote spremenili v status najemnikov za nedoločen čas z neprofitno najemnino.

Gradbeno dovoljenje za rušenje, ki ga je pridobil JSS MOL, je postalo pravnomočno 30. septembra, rušenje pa morajo končati v enem tednu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.