Ob prazniku pregloboko pogledala v kozarec?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dve hudi prometni nesreči na Dolenjskem. Počilo je danes ponoči, ko se je z vozilom prevrnila opita 19-letna voznica.
Oglej si celoten članek

Do nesreče je prišlo nekaj pred drugo uro, ko je 19-letna voznica začetnica pri Dolenjem Gradišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad osebnim avtomobilom, zapeljala s ceste, trčila v drog električne napeljave in se z vozilom prevrnila.

Voznica med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,81 miligramov alkohola,” v dnevnem poročilu piše Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico, o njenih kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Padel s traktorja

Že včeraj nekaj po 14. uri pa so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti pri Gorenjem Suhadolu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letni voznik vozil kmetijski traktor s pripetim priključkom za prevoz tovora, na katerem je stal 64-letni potnik. Pri vožnji po klancu navzdol je potnik padel s priključka in utrpel hude poškodbe glave.

Policisti so še ugotovili, da 45-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je dovoljenje prenehalo veljati na podlagi odločbe sodišča. V litru izdihanega zraka je imel 0,48 miligramov alkohola.

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so kmetijski traktor zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:49 8. Marec 2016.

    Včasih smo rekli ; "Dedcem ne točit za šankom,babam pa na tank štelah " ! .....danes je vse obrnjeno na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.