Ob otroke zaradi golih slik

Foto: Žurnal24 Ameriška agencija za zaščito otrok je srbski družini, ki živi v Kaliforniji, odv
Ameriška agencija za zaščito otrok je srbski družini, ki živi v Kaliforniji, odvzela otroke zaradi domnevne spolne zlorabe. Čeprav ni nikakršne podlage za obtožbo staršev, oblasti otrok nočejo vrniti.
Oglej si celoten članek

Do družinske agonije je prišlo po pisanju srbskega časnika Blic v trenutku, ko je oče Vuk Nastić službeni prenosni računalnik odnesel na popravilo. Med dva tisoč fotografijami, ki so bile shranjene na trdem disku, je bilo okoli 20 takih, ki prikazujejo otroke med kopanjem in oblačenjem. Serviser je odkritje prijavil policiji, ta pa je nekaj dni kasneje vdrla v hišo, aretirala Vuka Nastića in njegovo soprogo, otroke pa predala socialni službi.

Sodišče je starše v nadaljnjem postopku oprostilo vseh obtožb, a so se ameriške oblasti kljub temu odločile, da jim ne vrnejo otrok. Obupani starši so odšli celo do psihiatra, ki prav tako ni odkril nikakršnih nagnjenj k morebitnemu zlorabljanju otrok.

Iz otrok izsilili izjavo?
Srbski časnik Press piše, da naj bi omenjena agencija iz deklice izsilila izjavo o tem, da jo je oče otipaval. Slednji odgovarja, da so to popolne laži, do katerih so preiskovalci prišli s sugestivnimi vprašanji. "Gre za navadne izmišljotine. Moja otroka sta in redno ju kopam in umivam," dodaja oče.

Oče Vuka Nastića, ki živi v Beogradu, je za srbske časnike zatrdil, da je nad ravnanjem ameriških oblasti zgrožen. "Moj sin in snaha imata svoja otroka rada bolj kot vse na tem svetu. Nikoli, res nikoli ne bi niti pomislila na zlorabo," konča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.