Trčil v pešca, ki je hodil po cesti, in s kraja pobegnil

Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica
Nekaj pred polnočjo so na cesti v naselju Lukežiči našli težje poškodovano osebo.
Oglej si celoten članek

Policisti PU Nova Gorica so bili v torek ob 23.56 obveščeni o prometni nesreči na območju naselja Renča. Na lokalni cesti Renče – Oševljek se je v bližini tamkajšnjega pokopališča zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl en človek. 

Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik motornega vozila, neznane znamke in registrskih številk, okoli 23.50, med vožnjo trčil v 50-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Omenjeni pešec je po trčenju z neznanim vozilom obležal na desnem smernem vozišču (gledano v smeri Gradišča nad Prvačino) in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Neznani voznik je po trčenju s kraja odpeljal, ne da bi se na ustavil in poškodovancu nudil pomoč oz. o tem nemudoma obvestil policijo. 

Policija je o nesreči obvestila preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Preiskava dogodka se nadaljuje. Policisti preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 2. odstavku 323. člena KZ-1) in suma kaznivega dejanja Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (2. odstavek 328. člena KZ-1). 

Policsti prosijo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče s smrtnim izidom, da to sporočijo prometnim policistom (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, (05) 393 41 00, elektronski naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si) ali pokličejo na interventno številko policije 113. Poziv velja tudi udeleženemu neznanemu vozniku neznanega udeleženega vozila. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:59 20. December 2023.

    Zakaj na obtožbo iz malomarnosti , ko pa je pobegnil in s tem odklonil alkotest . Se pravi , da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.