O vplačilih brez solidarnosti

Da bomo volivci sprejeli pokojninsko reformo, je za začetek morala pasti vlada.
Oglej si celoten članek

Foto: Boštjan Tacol Manca Borko Učimo se s poskusi in napakami in pri nekaterih političnih odločitvah slovenskih volivcev bi nam lahko neki vseznalec rekel: saj sem vam rekel. Tudi če je bila predlagana pokojninska reforma res tako slaba in v danem trenutku nepotrebna, kot so trdili opozicija, sindikati in DeSUS, so volivci na referendumu s plebiscitarno večino glasovali proti vladi, ne samo proti reformi. Štirje potopljeni referendumi so nato potopili Pahorjevo barko. A se tik pred volitvami zato končno bolj ali manj strinjamo, da pokojninsko reformo potrebujemo.

Presnete podrobnosti
Nova vlada bo zelo verjetno pripravila novo pokojninsko reformo. Postavila jo bo na drugačne temelje. SDS, ki po vseh javnomnenjskih raziskavah prepričljivo vodi, jo bo osnovala, kot trdijo, celovito in z vključenimi pokojninskimi računi, ki so jih zahtevali tudi ob pripravi padle reforme. Vsi bomo vedeli, koliko vplačujemo, in toliko, kot vplačujemo, bomo ob upokojitvi dobili. To poudarjam zato, ker to poudarjajo v SDS. Kaj to pomeni? Poglejte na plačne liste. Slabše plačani plačujejo veliko manj kot bolje plačani. Si lahko torej ob upokojitvi obetajo glede na vplačano sorazmerno manj pokojnine, kot je bodo prejemali bolje plačani? NSi bi k temu dodala upoštevanje števila otrok. DeSUS pa – oni še vedno ne bi podprli nobene reforme. Levica, ki jo je enkrat že predlagala, ji verjetno ne bi nasprotovala. SDS v svojih opisih reforme ne govori veliko o solidarnosti. Kaj bo, ko bo o tem spregovorila? Če bi že zdaj, ali bi to vplivalo na rezultate volitev?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.