O Rotniku v enem mesecu

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Pisna sodba o (ne)zakonitosti razrešitve nekdanjega direktorja Teša Uroša Rotnika v roku enega meseca.
Oglej si celoten članek
Preberite še: Pingpong z odpravnino

"Ko sem pristopil na sejo nadzornega sveta, ki je potekala v Ljubljani in ne na sedežu Teša, me je predsednik nadzornega sveta Djordje Žebeljan seznanil, da spreminja dnevni red tako, da umika obravnavo predlogov, zaradi katerih je bila seja sklicana in da bo nadzorni svet obravnaval zgolj odpoklic in imenovanje direktorja družbe. Temu sem odločno in kategorično nasprotoval in sem sejo protestno zapustil," po navedbah STA pravi član nadzornega sveta Teša Franc Rosec, ki je danes na celjskem okrožnem sodišču izpodbijal razrešitev Uroša Rotnika.

Rosec meni, da je bila Rotnikova razrešitev nezakonita, ker točka ni bila napovedana ob sklicu seje, medtem ko v odvetniški družbi Čeferin, ki zastopa Teš, ocenjujejo, da zakon predvideva le možnost izpodbijanja sklepov skupščine določene družbe. Sodnik Dušan Erjavec, ki je vodil obravnavo, se je odločil za pisno sodbo, ki jo bo po navedbah agencije napisal v enem mesecu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.