O rebalansu verjetno šele septembra

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Vlada danes ne bo glasovala o rebalansu. Na dnevnem redu predlog novele zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in predlog dopolnitev zakona o interventnih ukrepih.
Oglej si celoten članek

Na današnji seji bo vlada obravnavala predlog novele zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin, ki med drugim jasneje opredeljuje modele vrednotenja. Modele veže na vrsto rabe in ne več na vrsto nepremičnin, poenostavlja postopke v zvezi s poskusnim izračunom in jasneje ureja postopek usklajevanja pripomb na poskusni izračun vrednosti z lastniki nepremičnin. Na dnevnem redu današnje seje je tudi predlog dopolnitev zakona o interventnih ukrepih.

O rebalansu danes ne bodo govorili

Na dnevnem redu ni rebalansa letošnjega proračuna, čeprav je minister za finance Franc Križanič v torek dejal, da bi ga lahko vlada potrdila že danes. Zdaj bodo o rebalansu odločali šele septembra.

Rebalans sicer predvideva odhodke v višini 9,65 milijarde evrov, kar je 360 milijonov manj kot v veljavnem proračunu, a še vedno štiri odstotke več kot lani. Prihodki proračuna naj bi znašali 7,95 milijarde evrov, kar je skoraj 400 milijonov manj, kot je bilo predvideno v veljavnem proračunu.

Če državni zbor rebalansa ne bi sprejel, ima vlada vzvod, da do konca leta ne sprejema novih proračunskih obveznosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.