O Janševem poslanskem mandatu v petek

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
O poslanskem mandatu obsojenca Janeza Janše bodo znova razpravljali v petek.
Oglej si celoten članek

Nujna seja mandatno-volilne komisije, na kateri bo druga točka Prenehanje mandata poslanca je sklicana ob 10. uri. 

Predsednik komisije Mitja Horvat je v sklicu zapisal, da bodo gradivo prejeli naknadno. Gre za mnenje zakonodajno-pravne službe v zvezi s poslanskim mandatom Janeza Janše. Spomnimo, tudi v NSi so napovedali, da bodo glasovali za prenehanje Janševega poslanskega mandata, če bo takšno mnenje zakonodajno-pravne službe. Ta se po poročanju oddaje Danes sploh ne bo opredelila, zaradi česar naj bi Janša ostal poslanec. 

Spomnimo, zakon določa le, da poslancu preneha mandat, če je obsojen na več kot šest mesecev zapora, vprašanje pa je, ali se lahko na podlagi te določbe lahko mandat odvzame, če je bil nekdo na takšno kazen obsojen, preden je nastopil poslansko funkcijo. Drug zakon namreč kot pogoj za kandidiranje na volitvah določa le polnoletnost. 

Na konstitutivni seji državnega zbora so poslanci potrdili vse mandate v paketu, o prenehanju Janševega mandata pa bodo odločali naknadno.

Prva točka dnevnega reda seje mandatno-volilne komisije bo sicer razpis za razdelitev službenih stanovanj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:23 6. Avgust 2014.

    ni čudn da gre vse v maloro. <br />tajnica, snažilka... mora za kandidaturo v službo v javni upravi prinest potrdilo …

  • 07:54 6. Avgust 2014.

    matr ste eni brihte !! zakaj mu pa je zakon OMOGOČIL kandidatiro in izvolitev ??? a ne bi raje malo …

  • 07:42 6. Avgust 2014.

    pa saj ti niso več gladki, če ga pustijo, potem bi nekdo moral tudi o njihovi prihodnosti odločat, če drug …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.