O arabskih revolucijah in digitalnih tehnologijah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mladi "voditelji" so na Bledu zagnali letošnji Strateški forum Bled, na katerem so razpravljali o položaju mladih v državah zahodnega Balkana, o posledicah arabskih revolucij, pa tudi o pomenu digitalnih tehnologij.
Oglej si celoten članek

Strateški forum Bled (BSF) se bo sicer formalno začel v nedeljo popoldne, mladi pa so ga s svojim sklopom odprli že danes. Pri tem sta jih v imenu organizatorjev pozdravila generalna sekretarka BSF Miriam Možgan in predstavnik z zunanjega ministrstva Matej Marn pozvala k pogumnemu spreminjanju sveta.

"Zagotovljena le negotovost"

Forum mladih se je nato začel s panelom o "mladih in nemirnih" v državah Zahodnega Balkana, kjer je, kot so zastavili organizatorji, "zagotovljena le negotovost" in zaradi česar številni mladi iščejo boljše življenje drugod po Evropi.

Drugi panel je namenjen razpravi o spremembah, ki jih za sodobni svet in mednarodne odnose prinašajo digitalne tehnologije, tretji pa spremembam v Sredozemlju po arabskih revolucijah ter posledicah teh sprememb za evropsko sosedsko politiko. Zvečer bo mlade nagovoril še namestnik zunanjega ministra Tunizije Touhami Abdouli.

Udeleženci tretjega panela so govorili o spremembah v Sredozemlju po arabskih revolucijah ter posledicah teh sprememb za evropsko sosedsko politiko. Govorci so odprli številne aktualne teme, največ zanimanja pa je požel Sirijec Mohammad Al Abdallah, nekdanji politični zapornik Assadovega režima, ki je opisal razmere v Siriji.

Na sprejemu, ki sledi, bo mlade nagovoril še namestnik zunanjega ministra Tunizije Touhami Abdouli.

Forum mladih je sicer namenjen predvsem izmenjavi mnenj ter druženju študentov in perspektivnih mladih profesionalcev iz sveta diplomacije in znanosti. Omogoča pa jim tudi navezovanje stikov z "velikimi" pomembnimi osebnostmi, ki se udeležujejo foruma na Bledu in ki bo potekal do ponedeljka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.