NSi gre po svoje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Referendum. NSi ne podpiše, če se pogoji ne zaostrijo.
Oglej si celoten članek

Petdeset poslancev je vložilo pobudo za ustavne spremembe. Po novem naj bi bili refrendumi veljavni le, če bo na njih odločalo vsaj 35 odstotkov volilcev.

Ker Pozitivna Slovenija svojih podpisov pod pobudo Državljanske liste ni dala, so za spremembo ustave nujni glasovi Nove Slovenije (NSi). Ta zahteva, da se s posebnim zakonom namesto kvoruma zviša število podpisov, ki so potrebni za začetek postopka, z 2.500 na deset tisoč. Ti bi morali biti zbrani v enem tednu in po novem še overjeni. “Tako bi preprečili taktične blokade in pozive k bojkotu glasovanja,” pravi vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:57 13. September 2012.

    Razumljivo. Nsi je pač majhna stranka in s takšnimi zadevami se želi samo izpostaviti. In tako bo, dokler se za …

  • 13:44 13. September 2012.

    Ti pojdi pa v živalski vrt k bratu na obisk!!

  • 13:43 13. September 2012.

    Poleg tebe seveda !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.