Novost pri izplačilih

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Ministrstvo za delo prestavlja datum rednih izplačil denarne socialne pomoči.
Oglej si celoten članek

Upravičenci denarne socialne pomoči bodo od aprila naprej pomoč prejemali na začetku, in ne več v drugi polovici meseca. Izredna izplačila bodo premaknjena z začetka v drugo polovico meseca.

Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bodo prestavili redna izplačila denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik, torek izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine in posmrtnine. Te bodo od aprila dalje izplačevali okrog 5. v mesecu, in ne več okrog 21. v mesecu, kot je veljalo doslej. Po drugi strani pa se bodo izredna izplačila premaknila z začetka meseca v drugo polovico meseca.

Sociala Taka je razlika med minimalno plačo in socialno pomočjo

Namen spremembe datuma rednega izplačila je, da se osebam, ki pridobijo te pravice, omogoči čim hitrejša pridobitev denarnih sredstev, ki jih potrebujejo za zadovoljevanje življenjskih potreb, so na spletni strani zapisali na ministrstvu.

Prejemniki denarne socialne pomoči, ki že imajo priznano pravico in bodo izplačilo prejeli 21. marca, bodo naslednje izplačilo prejeli že 4. aprila.

Če pa bodo vlogo za priznanje pravice do denarne socialne pomoči, izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine ali posmrtnine prvič vložili marca, bodo izplačilo prejeli 4. aprila, v primeru, da bo center za socialno delo odločbo o upravičenosti do pravice izdal do 23. marca.

Enako pravilo velja, če bodo v marcu vložili vlogo za podaljšanje pravice do denarne socialne pomoči.

Znano kdaj Informativni izračuni prvič leta 2019

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • ode
    08:14 14. Marec 2018.

    Se pravi, da se bo glavnina prometa z alkoholom, tobakom in drogo prestavila z konca na začetek meseca. Trgovcem, gostincem …

  • 07:13 14. Marec 2018.

    Naj rajši pojasni, da imajo CSD-ji o podanih vlogah časa odločati 30 dni (če gre za enostavno vlogo in ni …

  • 07:10 14. Marec 2018.

    Še ena neumnost stranke SD in Anje Kopač Mrak. Socialne pomoči so namenjene tudi in predvsem plačilu položnic. Te po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.