Novo v primeru zanemarjanja otrok v vrtcu Kengurujčki

Foto: Saša Despot zavod Kengurujčki Foto: Saša Despot zavod Kengurujčki
Državno tožilstvo je v četrtek na preiskovalni oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani vložilo zahtevo za preiskavo v primeru Kengurujčki.
Oglej si celoten članek

Policisti so januarja namreč ovadili 67-letnico zaradi suma zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja na škodo desetih otrok v zasebnem zavodu Kengurujčki.

Trpinčenje otrok Kriminalisti zaključili preiskavo v Zavodu Kengurujčki

Posnetki spornega dogajanja v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, so v javnosti zaokrožili v začetku lanskega oktobra. Primer je sprožil tudi številna vprašanja o primernosti sistemske ureditve in nadzora.

Surovo ravnanje Lastnica Kengurujčka razlaga, kaj je počela

V kriminalistični preiskavi so nato ugotovili, da je osumljenka nekatere otroke hranila na silo, pri pripravi na počitek pa jih povijala v rjuho. Osumljenka je med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v zavodu, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala dela varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

Foto: Saša Despot zavod Kengurujčki

Osumljena je tudi tega, da je pri svojem delu huje kršila svoje dolžnosti s tem, da je z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, na primer nanje vpila in jih žalila. Nekaterim otrokom ni dovolila svobodne izbire, koliko bodo pojedli. Če so otroci hrano zavračali, jih je hranila na silo.

Pri pripravi na počitek pa je po ugotovitvah kriminalistov za nekatere otroke uporabljala neetične in strokovno nesprejemljive načine in metode, na primer povijanje otrok v rjuho.

Delovanje zavoda Kengurujčki je pod drobnogled vzelo tudi več inšpektoratov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:52 19. April 2019.

    Nič novega. Naslov zavaja s ciljem odpiranja rega zmazka Poden

  • Aro
    13:29 19. April 2019.

    Najbolj enostavno je ugotoviti, da je "nekaj" hudo narobe!!! Kje pa so sedaj Tržna inšpekcija, Finančna inšekcija, Šolska inšpekcija. Kake …

  • 13:25 19. April 2019.

    V tem članku je nov le naslov, drugo je že stokrat prežvečeno!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.