Novo otroško igrišče

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Šmartinski park. Župan obljublja pokablitev, na Elektru Ljubljana molčijo.
Oglej si celoten članek

 

Igrišče prej kot pokablitev

V pripravi. Maja Simoneti z Ljubljanskega urbanističnega zavoda, ki je sodelovala pri pripravi ureditve parka, je povedala, da bodo v njem plezalna stena, igrala iz vrvi (tako imenovani pajki), igrala za ravnotežje pa tudi vodno igrišče z različnimi črpalkami za preusmeranje vode.

Ljubljana. Zadnje štiri parcele v Šmartinskem parku ob Žalah bo Mestna občina Ljubljana letos končno odkupila, pokablitev daljnovoda nad njim pa očitno še ni blizu. Dva lastnika sta dolgo nasprotovala prodaji, zdaj pa bosta parceli prodala po 110 evrov za kvadratni meter.

To je po zagotovilih mestnega oddelka za ravnanje z nepremičninami cena, po kateri so odkupovali zemljišča v parku tudi od drugih lastnikov. Od dveh lastnikov bodo za skupaj 12,7 hektarja velik park kupili 4.041 kvadratnih metrov zemljišč, zanje pa bodo torej odšteli dobrih 404 tisoč evrov. Pogodbe še pripravljajo.

 

Na odkupljenih zemljiščih za bencinsko črpalko bo MOL uredila otroško igrišče. Priprava projektne dokumentacije je v zaključni fazi, še letos pa naj bi pridobili vsa soglasja za ureditev. Urejanje bodo končali še letos, igrišče pa naj bi bilo nared prihodnje leto.

Nejasno o pokablitvi
Župan Zoran Janković je na javnih obravnavah strateškega in izvedbenega prostorskega načrta MOL napovedal, da bi naj Elektro Ljubljana pokablil daljnovod nad parkom. Na MOL so nato potrdili le, da izvedbeni načrt pokablitev omogoča, druge dejavnosti pa da ne potekajo.

Nič pa niso želeli o pokablitvi povedati na Elektro Ljubljana. Na odgovore smo čakali več kot en mesec, vendar že pripravljenega odgovora uprava podjetja ni potrdila, zato nam ga tiskovna predstavnica ni smela posredovati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.