Skrivnost odličnosti kruha s kvasnim nastavkom se skriva v posebni dolgotrajni pripravi testa. Najprej pripravimo kvasni nastavek, ki ga zamešamo iz moke, vode in ščepca kvasa ter pustimo počivati vsaj pol dneva. Tako je mogoče najbolje izkoristiti naravne danosti uporabljenih sestavin in ustvariti okusne hlebce kruha kot so jih poznale naše babice. Takšen je tudi Babičin temni kruh.
Odlikuje ga izjemna polnost okusa domačega temnega kruha, izrazita aroma ter mehka in sočna sredica, obdana z mamljivo hrustljavo skorjo.
Babičin temni kruh, narejen z ljubeznijo in lepimi spomini na babičino dišečo kuhinjo.
Od marca naprej na voljo v vseh trgovinah Mercator.
15 ZLATIH ODLIČIJ
Na 17. podelitvi zlatih priznanj najboljšim pekovskim izdelkom, ki jih vsako leto podeljuje Sekcija za pekarstvo v okviru GZS, je blagovna znamka Pekarna Grosuplje prejela kar 15 zlatih odličij, ki dokazujejo vrhunsko kvaliteto naših izdelkov.
Za svojo odličnost so zlata priznanja prejeli Krjavelj, Sosed, Malnar, Matevž, Korošec, Pirin polnozrnat kruh, Domači koruzni, Domači ajdov, Domači rženi hlebček, Hud kruhek brez kvasa, Babičin kruh, Piknik ciabatta, Skorjavc, Skorjavc temni in Skorjavc pirin.
Odličja, ki veljajo za najuglednejše priznanje na področju pekarstva v Sloveniji, nas zavezujejo, da bomo svoje delo tudi v prihodnosti opravljali z največjo mero kakovosti, predanosti in ljubezni do kruha.