Novakova napovedala sanacijo Primorja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Upravni odbor ajdovskega gradbinca Primorje je danes za svojo predsednico imenoval Marjano Novak. Na novinarski konferenci je napovedala pripravo sanacijskega programa v roku enega meseca. Poudarila je, da bo treba hitro zavihati rokave.
Oglej si celoten članek

Pri pripravi sanacijskega programa ji bodo pomagali dva člana upravnega odbora Gordana Višinski in Jože Brecelj in še nekaj izkušenih strokovnjakov, ki naj bi se v Primorju zaposlili v prihodnjih dneh.

Napovedala je že nekaj sprememb. Dosedanji izvršni direktor Primorja Robert Brajdih bo prevzel vodenje marketinga, novi finančni direktor družbe pa bo Marjan Babič. Za nadzor nad delom in poslovanjem hčerinskih družb bo v prihodnje skrbel Janez Klančar. Vodstvo družbe bo okrepila še z odgovornim za področje tržnih gradenj, vendar imena za zasedbo tega mesta še ni razkrila.

"V Primorje nisem prišla, da bi uresničila kakšen črni scenarij, vendar bo pri reševanju podjetja treba hiteti. Vsak dan je zato pomemben," je še dejala. Srečala se je tudi s koordinacijo sindikatov v Primorju in jim predstavila svoje poglede na delo v prihodnje. Zagotovo bo nekaj presežnih delavcev, ki bodo morali v prihodnje zapustiti podjetje, njihovega točnega števila pa do priprave sanacijskega programa ni mogla razkriti.

Upravni odbor je sindikalistom tudi obljubil, da bo prvi del septembrske plače delavcem nakazan v ponedeljek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.