Nova doba javnega prevoza v Ljubljani

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pionirski projekt je del širše iniciative za zmanjšanje emisij v mestu.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji se nadaljuje premik k bolj trajnostni mobilnosti, pri čemer kohezijska politika Evropske unije igra ključno vlogo pri podpori in financiranju inovativnih projektov.

Eden od takšnih pionirskih projektov je uvedba električnih avtobusov v Ljubljani, ki so postali del širše iniciative za zmanjšanje emisij v mestu. Financirani s sredstvi Evropske unije, ti avtobusi ne le zmanjšujejo okoljski odtis, temveč tudi zagotavljajo tišje in prijetnejše vožnje za vse potnike.


BicikeLJ: Pedala v prihodnost urbane mobilnosti

Poleg tega sistem izposoje koles, imenovan BicikeLJ, ki je prav tako podprt s sredstvi Evropske unije, spodbuja prebivalce in obiskovalce Ljubljane k izbiri kolesa za krajše razdalje namesto avtomobila. Ta priljubljena storitev je prispevala k zmanjšanju prometne gneče in spodbujanju aktivnega življenjskega sloga.

Pametne investicije za zeleno prihodnost

Projekti, kot sta uvedba električnih avtobusov in sistem izposoje koles, kažejo, kako lahko pametne investicije v trajnostno mobilnost prispevajo k bolj zelenemu, zdravemu in povezanemu okolju. 

Skupaj s temi iniciativami Slovenija ustvarja svet, kjer so čiste, zelene in pametne mobilne rešitve temelj vsakodnevne mobilnosti.

Foto: EU sofinancira EU Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:41 22. Maj 2024.

    Bi bil že čas urediti ta javni prevoz v mestih. Tako same proge, kot oblike javnih prevozov. Električni avtobusi so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.