Nov poskus za star most

Foto: Žurnal24 Nov most bo nosil staro ime – Mrtvaški most, za gradnjo pa so na MOL pridobili t
Mrtvaški most. Prevelika teža, rja in pretrgana veriga nagajale delavcem.
Oglej si celoten članek

Delavci podjetja Žurbi Team (podizvajalca na razpisu izbranega SCT) so se včeraj zaman trudili, da bi dvignili obe polovici Mrtvaškega mostu. Skupno 46 ton litega železa bodo spet poskusili prestaviti v ponedeljek.

Obnova pred postavitvijo

Trije novi mostovi
Mostovi. Župan Zoran Janković je ob odprtju prestavljenega mostu včeraj napovedal odprtji še dveh novih mostov – Mesarskega mostu in Brvi pri Rogu.

Nato bodo most odpeljali na čiščenje, ugotavljanje morebitnih razpok v litem železu, popravilo poškodovanih elementov in protikorozijsko zaščito, je povedal Darko Drole iz Službe za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana (MOL). Občina bo za prestavitev, obnovo in vnovično postavitev mostu ter za začasno brv in prestavitev komunalnih vodov sicer odštela okoli 1,5 milijona evrov. Z mostom bodo prestavili tudi Plečnikovo ograjo in piramide.
Nato bodo most poleti spet postavili v Trnovem, da bo povezoval Grudnovo nabrežje in Krakovski nasip v bližini izliva Gradaščice, kjer bo služil le še pešcem in kolesarjem. Tam naj bi spet prevzel svoje staro, pravo ime Hradeckega most.

Dobili bomo nov most
Na kraju starega mostu bo zrasel nov most, namenjen tudi avtomobilom. Drole je dejal, da bo javno naročilo zanj objavljeno že letos. Če bo izdano gradbeno dovoljenje, ga bodo začeli tudi graditi, gradnja pa bo trajala osem mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.