Nov napad na bančne komitente

Foto: Anže Petkovšek NLB plačilna kartica
Foto: Anže Petkovšek NLB plačilna kartica
Na spletu se je pojavil nov poskus zlorabe s pošiljanjem lažnih elektronskih sporočil.
Oglej si celoten članek

Iz NLB so sporočili, da se je prek spleta razširilo lažno elektronsko sporočilo, ki naj bi ga poslala NLB. Za sporočilom v resnici stojijo spletni goljufi, ki želijo s pomočjo spletnega obrazca od posameznikov pridobiti osebne podatke. 

"Vsem strankam oziroma prejemnikom omenjenega elektronskega sporočila svetujemo, da ga nemudoma pobrišejo. Če je stranka/prejemnik že izpolnil lažni elektronski obrazec in s tem posredoval svoje podatke, svetujemo, da takoj prekliče, blokira plačilne, kreditne kartice oziroma takoj zamenja gesla za vstop v elektronsko banko NLB Klik," svetujejo v banki. Preklic oziroma blokado kartic lahko stranke uredijo v matični poslovalnici ali v kontaktnem centru (01 477 20 00), prek video klica ali spletnega klepeta. 

Foto: nlb nlb lažno sporočilo

Dogodek so v banki že prijavili Nacionalnemu odzivnemu centru za kibernetsko varnost Si-cert. 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:56 10. Junij 2019.

    Kaj pa tisti ,ki so s tovornjaki praznili naše banke? Banksterji pa ne bodo nikoli kaznovani !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.