Nočno drčanje se je slabo končalo

Foto: Žurnal24 Ljudje se še premalo zavedajo nevarnosti sankanja. Slika je simbolična (Foto: Žu
Včeraj pozno zvečer se je na Voglu izven obratovalnega časa smučišča poškodovala neka ženska.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila okoli 22.30 med spuščanjem z napihljivo blazino, je za Žurnal24 pojasnil Andrej Zakrajšek s PU Kranj.

Na pomoč so morali priti gorski reševalci iz Bohinja, saj zaradi zaprtega visokogorskega smučišča ni bilo prisotnega tamkajšnjega reševalca. Žensko so imobilizirali in jo z gondolsko žičnico prepeljali v dolino v roke zdravstveni službi. Izkazalo se je, da poškodbe niso hujše narave.

Na smučišču Vogel so nam pojasnili, da se tudi po zaprtju smučišča v tamkajšnjih kočah in vikendih čez noč zadržuje veliko ljudi, sami pa nimajo vpliva nad njihovim početjem preko noči.

S trezno glavo
Čeprav se je nesreča za poškodovanko iztekla dokaj blago, velja opozorilo pred podobnimi sankaškimi nesrečami, ki se lahko končajo precej hujše, s poškodbami hrbtenice ali glave, še posebej ker pri tej zabavi le malo ljudi uporablja čelade, marsikdaj pa je prisoten tudi alkohol. Gorska reševalna služba v zadnjih letih vse večkrat posreduje pri sankaških nesrečah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.