NLB pod stresnim testom

Foto: Žurnal24
Nova Ljubljanska banka je ena izmed 91 evropskih bank, ki so bile vključene v stresni test bank, so sporočili iz Komiteja za nadzor evropskih bank.
Oglej si celoten članek

Bančni strokovnjaki so tako ugotavljali, kako odporne so banke na spremembe v gospodarstvu in kakšna je njihova sposobnost za premagovanje šokov na kreditnih trgih, kot smo jim bili priča ob zadnji gospodarski krizi.

Strokovnjaki so v testu predvidevali makroekonomske napovedi za letošnje in prihodnje leto (bruto domači proizvod, stopnja brezposelnosti, inflacija).

Banke, ki so bile vključene v stresni test, predstavljajo 65 odstotkov vsega evropskega bančnega sektorja. Kako se je v testu odrezala naša največja banka, pa bo znano 23. julija, ko bodo sporočili rezultate testa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.