Nimajo niti za kruh

Foto: Žurnal24 Poplavilo je tudi Vegradovo gradbišče. (Foto: Bralka Lucija)
Vegrad. Danes se začne stavka na gradbiščih in v pisarnah.
Oglej si celoten članek

Okoli tisoč zaposlenih v Vegradu in njegovih hčerinskih družbah do danes ni prejelo obljubljenih plač, zato bodo, kot nam je potrdil predsednik sindikata v Vegradu Samo Mastnak, začeli splošno stavko. “Stavkalo bo okoli tisoč zaposlenih tako na vseh gradbiščih kot v pisarnah,” je napovedal.

Država na preizkušnji
“Od decembra do danes je bilo laži dovolj. Če bo uprava plače izplačala, bomo stavko prenehali, sicer pa je tako bolje, da gre družba v stečaj,” pa meni sindikalist Srečko Čater.

Na to, da delavci nimajo kaj jesti ter da je na veliki preizkušnji pravna in socialna država, so v petek ministra za delo Ivana Svetlika opozorili odgovorni v Mestni občini Velenje. “Do prvega oktobra bomo še zagotavljali javno kuhinjo, potem pa bo denarja zmanjkalo tudi nam,” je poudaril podžupan Bojan Kontič.

Grozil, da se bo zažgal
“Okoli 180 delavcev nima niti enega obroka hrane na dan, z enkratno denarno pomočjo pa smo pomagali 230 družinam, kjer je vsaj eden od članov zaposlen v Vegradu,” je povedal župan Srečko Meh, ki je bil kritičen tako do države, ki je prek Kada lastnica dela Vegrada, kot do Hilde Tovšak. “Tovšakova bi morala takoj v zapor,” je dejal in dodal, da je eden od delavcev, ki ni dobil kosila, že zagrozil, da se bo zažgal na Titovem trgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.