Ni fotomontaža, zgodilo se je včeraj na Krasu

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Jelen je skočil pred kombi in pristal na sovoznikovem sedežu.
Oglej si celoten članek

Voznik jo je odnesel brez poškodb, jelen pa je po nesreči zbežal, a so ga hudo poškodovanega našli v bližini in mu skrajšali trpljenje.

Do nenavadne nesreče je prišlo med vožnjo od Dutovelj proti Komnu. 43-letnemu vozniku je okrog pol osmih zjutraj na cesto pritekel jelen. Voznik je za Večer povedal, da je zagledal veliko senco, v naslednjem hipu pa začutil močan pok v vetrobransko steklo, nato pa nekaj  centimetrov desno od sebe pa zagledal zadnjico velike živali.

Odrasel jelen je prebil vetrobransko steklo in z zadnjico in hrbtom pristal na sovoznikovem sedežu. Še pred prihodom policistov je uspel zlesti iz kombija je in je pobegnil v goščavo. Lovci so ga s psom slednikom hitro našli 700 metrov stran od kraja nesreče, bil je sicer na nogah a bilo je jasno, da je hudo poškodovan, saj bi sicer pobegnil.

Lovci so mu skrajšali trpljenje in po pregledu trupla ugotovili, da je imel hude notranje krvavitve in predrta pljuča, kot je za Večer ocenil predsednik lovske družine Dolce iz Komna Aleš Plesničar, bi največ dva dneva umiral v hudih mukah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:20 19. Junij 2024.

    Jelen pa vozniku med fotografiranjem jezik kaže!

  • 15:37 19. Junij 2024.

    Lovski blagor!

  • 12:01 19. Junij 2024.

    meni je zgledal precej zdrav. kdo plača razbit kombi? lovska družina, ki je slabo urejala divjad?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.