Nevihta nad Vegradom

Foto: Žurnal24 Vegrad mora JSS MOL vseh 419 stanovanj predati do konca junija. (Foto: Nik Rovan
Celovški dvori. Župan Janković je priznal, da je Vegrad v težavah.
Oglej si celoten članek

Stanovanja, ki sta jih kupila Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana ( JSS MOL) in Stanovanjski sklad RS, niso ogrožena, je ob priznanju, da je Vegrad sicer v velikih težavah, zagotovil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Kot so poročale Finance, naj bi NLB namreč grozila, da bo Vegradu po pridobitvi uporabnega dovoljenja zaplenila Celovške dvore, v katerih je 833 stanovanj. V Vegradu so to zanikali: “Namigovanja medijev o morebitnem zasegu Celovških dvorov s strani NLB ne držijo. Z NLB na tem projektu in tudi sicer vseskozi korektno sodelujemo.”

Le še 4,5 milijona
Za nakup stanovanj je MOL Vegradu januarja dolgovala le še slabega 4,4 milijona evrov. Vse tri pogodbe za nakup 419 stanovanj so skupaj znašale slabih 48,5 milijona evrov z davkom vred, MOL pa je večino kupnine že poravnala.

Stanovanja iz zadnje pogodbe bi JSS MOL morala prevzeti že konec januarja. Ker se to ni zgodilo, od 1. februarja naprej MOL Vegradu zaračunava penale, slabih 9.500 evrov na dan, vendar do največ 1,89 milijona evrov oziroma desetine celotne kupnine za 119 stanovanj. Župan zatrjuje, da so si že ogledali 50 teh stanovanj in odkrili malo napak. “Konec februarja, začetek marca bo prevzem,” je zagotovil.

Vegradu vse slabše
Župan je potrdil še, da Vegrad MOL dolguje tri milijone evrov za komunalni prispevek za gradnjo študentskega kampusa, ki jih namerava občina izterjati. Vegrad ima sicer blokirane vse račune na bankah.

A v podjetju pravijo, da so prejšnji teden že sprejeli ukrepe za deblokade in jih bodo poskušali čim prej izpeljati. Zanikali so tudi trditve o zaplembah prevoznih sredstev zaradi neplačevanja lizingov. Pravijo, da sami dezinvestirajo in končujejo lizinge za najeme, ki za proizvodni proces niso nujni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.