Neverjetno, zakaj je Mateja Logar pristala v britanskih medijih

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Vodjo strokovne skupine za covid-19 v Sloveniji in zdravnico, ki zdravi covidne bolnike, so opazili tudi v VB.
Oglej si celoten članek

Vodja strokovne skupine za covid Mateja Logar se je pojavila v britanskih medijih, in sicer zaradi majice z napisom, s katero se je pojavila tudi pred televizijsko kamero, ko je pojasnjevala stanje in ukrepe ob epidemiji covid-19 v Sloveniji. 

Britanski portal piše, da se zdravniki, ki zdravijo covidne bolnike, zelo trudijo, da bi prenesli sporočilo necepjenim, da tvegajo morebitno okužbo in hujši potek bolezni. 

Ob tem so objavili njeno sliko z napisom "I can't fix stupid, but I can sedate it, paralize it, intubate it."

Komentatorjem je po pisanju britanskega portala njeno sporočilo všeč. "Stavim, da je samo naveličana tega sranja," je zapisal eden izmed njih. "To je divje," je napisal drugi. "To niti ni njeno edino sporočilo proticepilcem na majici. Morala bi to biti standardna osebna zaščitna oprema za vse zdravstvene delavce."

Kako pomembno je cepljenje za potek epidemije je z analizo pokazal tudi Dr. Janez Žibert, profesor na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani in člane ekipe COVID-19 sledilnik, o čemer lahko preberete več v prispevku Analiza: Poglejte te krivulje cepljenih, obolelih in smrti.

Z dvema odmerkoma je trenutno v Sloveniji cepljenih 55 odstotkov ljudi, 65 odstotkov starejših nad 18 let. Bolnišnice, še posebej oddelki za intenzivno nego so prezasedeni, čemur bi se z večjo precepljenostjo lahko v veliki meri izognili. Več o tem v prispevku Analiza: Takšno bi bilo stanje v Sloveniji, če bi imeli višjo precepljenost.

dezurni@styria-media.si



 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 17:28 10. December 2021.

    Prenehajte z covid histerijo ! ! ! Dosti vas imamo ! ! !

  • 16:44 10. December 2021.

    To niso cepiva, to je genetska terapija, spreminjanje genov.. RNK so genetske škarje, katere odpro genom prejemnika cepiva in vanj …

  • 16:22 10. December 2021.

    O nekaterih se govori zaradi dobrega dela. Drugi pa raje delajo reklamo za tekstil in so zato pomembni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.