Neverjetno, spletni goljufi so jih okradli za skoraj 200 tisoč evrov

Foto: Profimedia Spletna goljufija
Foto: Profimedia Spletna goljufija
Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, je bilo v enem primeru podjetje oškodovano za skoraj 200 tisoč evrov, v drugem pa za približno 19 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Mariborski policisti obravnavajo dva primera spletnih goljufij, pri čemer sta bili oškodovani podjetji preko spletne pošte zavedeni, da gre za obvestilo banke. "V enem primeru je bilo podjetje oškodovano za skoraj 200.000 eurov, v drugem pa za skoraj 19.000 evrov," so sporočili.  

E-poštna sporočila z lažnim predstavljanjem banke običajno vsebujejo povezave, ki vas usmerijo na lažno spletno mesto banke, na katerem morate razkriti finančne in osebne podatke.

Videti kot prava

Lažna spletna mesta bank so videti skoraj tako kot prava. Taka spletna mesta pogosto uporabljajo pojavno okno s pozivom, da vnesete bančne poverilnice. Prave banke ne uporabljajo takih oken, piše na spletni strani Policije.

  • Nikoli ne klikajte povezav v e-poštnih sporočilih, ki vodijo do spletnega mesta vaše banke.
  • Povezavo vedno ročno vnesite ali uporabite obstoječo povezavo na svojem seznamu priljubljenih spletnih mest.
  • Uporabljajte brskalnik, ki omogoča blokiranje pojavnih oken.
  • Če gre za kaj res nujnega, vas bo banka o tem obvestila, ko se prijavite v svoj spletni račun.
  • Slabo oblikovanje: bodite previdni na spletnih mestih, ki imajo oblikovne, črkovalne ali slovnične napake.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:57 18. Oktober 2024.

    "bodite previdni na spletnih mestih, ki imajo oblikovne, črkovalne ali slovnične napake" Posebna previdnost velja tudi pri slovničnih napakah Goloba

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.