Neverjetna najdba, pošiljka je prispela iz Indonezije

Foto: Furs
Foto: Furs
Skupaj je bilo v tovoru 120 kartonov prepovedane droge kratom v skupni bruto teži 3.050 kilogramov.
Oglej si celoten članek

Cariniki iz Finančnega urada Koper so ob pregledovanju tovorne dokumentacije za pošiljke, ki so 1. oktobra prispele v Koper s tovorno ladjo v kontejnerjih, posumili, da bi lahko v enem enem izmed njih bila prepovedana snov.

xxx

Po prihodu blaga in skeniranju pošiljke so sprejeli odločitev, da opravijo še fizični pregled tovora.

Foto: Furs Zaseg droge kratom v Kopru Ta je sum potrdil. S hitrim testom za odkrivanje prepovedanih drog so ugotovili, da gre za prepovedano drogo kratom (Mitragyna speciosa). Obvestili so kriminaliste Policijske uprave Koper, ki so prevzeli nadaljnjo obravnavo suma storitve kaznivega dejanja.

Skupaj je bilo v tovoru 120 kartonov prepovedane droge kratom v skupni bruto teži 3.050 kilogramov. Pošiljka je bila sicer iz Indonezije, namenjena v eno od evropskih držav.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:11 8. Oktober 2024.

    Ta droga je v Evropi od nedavnega prepovedana...Švedska, Poljska, Danska in od leta 2019 tudi v Sloveniji.. Droga namreč povzroča …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.