Nevarno razlitje iz romunskega vlačilca

Foto: CZR Domžale
Foto: CZR Domžale
Avtocesta zaradi nevarnih kemikalij več ur zaprta.
Oglej si celoten članek

Včeraj zvečer sta na avtocesti med Celjem pred izvozom Domžale trčila dva tovornjaka vlačilca.

"Drugi tovornjak romunske registracije je prevažal amonijev nitrogen 17000 litrov v 17 kontejnerjih," pojasnjujejo na republiški upravi za zaščito in reševanje. "Ob trčenju se je en kontejner malo poškodoval in spojina je kapljala na cesto."

Posredovali so gasilci GB iz Ljubljane in CZR Domžale, ki so že prišli s kontejnerjem in prečrpali vso tekočino okoli 1000 litrov ter ga naložili na tovornjak.

"Ker je bil vlačilec močno poškodovan in nevozen so ga z drugim vlačilcem, s tovorom vred odvlekli na deponijo Lj. Rudnik," razlagajo pri URSZR.  "Gasilci so posuli in počistili razlite tekočine iz motorja vozila." 

Okoli 20 litrov razlite spojine, ki se uporablja kot sestavina za gnojila so posuli, počistili in sprali z vodo. Poškodovanih oseb ob nesreči ni bilo.

Avtocesta je bila zaradi nesreče več ur zaprta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.