Nevarni arašidi z Mercatorjevih polic

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Mercator s prodajnih polic umika pražene arašide v lupini, saj vsebujejo presežene vrednosti aflatoksinov.
Oglej si celoten članek

Na podlagi rezultatov uradnega nadzora v Mercatorjevih prodajalnah s polic umikajo pražene arašide v lupini, zaradi ugotovljene presežene vsebnosti aflatoksinov.

"Glede na rezultate opravljenih analiz je ocenjeno, da vzorec arašidov ni varen," so zapisali na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Arašidi so pakirani v embalaži po 500 gramov, sporni pa so lot izdelka št. 07112011 z rokom uporabe 7. 11. 2011 in št. 15012012, rok uporabe 15. 1. 2012.

"V primeru, da imate živilo navedenega lota doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine," še svetujejo pri zvezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.