Neuradno: Janković tretjič

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Volitve. SDS še tehta, ali naj ima svojega kandidata ali podpre Kucler Dolinarjevo.
Oglej si celoten članek

Čez en teden bo znano, kdo so uradni kandidati za župana Ljubljane. Naslednjo sredo se namreč izteče rok za vložitev kandidatur za nadomestne županske volitve, ki bodo 25. marca.

Zoran Janković, kot kaže, stavi na podobno taktiko kot pred parlamentarnimi volitvami, ko se je veliko ugibalo, ali bo kandidiral. V ponedeljek naj bi le razkril, da si želi še tretjič postati ljubljanski župan, nakazujejo neuradne informacije. Podprle naj bi ga tudi stranke na levici. Metka Tekavčič, predsednica mestnega odbora SD, pravi, da odločitve glede kandidata še niso sprejeli, ker “čakajo na morebitne dogovore s strankami, ki so bile pripravljene oblikovati koalicijo na državni ravni”.

“Vse možnosti so še v igri,” pa na vprašanje, ali bodo imeli svojega kandidata ali bodo podprli Mojco Kucler Dolinar iz NSi, odgovarjajo v SDS. Po njenih besedah bo odločitev znana danes oziroma najpozneje do konca tedna. Za zdaj je edini, ki je kandidaturo napovedal, Miha Jazbinšek, mestni svetnik Zelenih Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 11:48 25. Februar 2012.

    Bravo Trsten. Ti si genijalc. To kar je Pahor hotel postorit, pač kar je bilo nujno, bo zdaj Janša. Ampak …

  • 10:51 23. Februar 2012.

    Gec: kaj ima desnica z referendumi? Tvoja udbomafijska vlada je bila total nesposobna. Zato je do vsega tega sranja prišlo.<br …

  • 17:39 22. Februar 2012.

    A ti si pa pozabu da so referndume po večini izsilili sindikati in da so le ti že od nekdaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.