Neuradno: Gospodinjstva bodo za elektriko plačevala več

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Višji računi za elektriko za gospodinjstva in manjše gospodarske porabnike, nižji za velike industrijske porabnike. Po neuradnih podatkih Financ to predvideva nova shema za subvencioniranje obnovljivih virov energije, ki jo bo v kratkem obravnavala vlada.
Oglej si celoten članek

Shema za subvencioniranje obnovljivih virov energije se namreč napaja iz prispevka za obnovljive vire, ki ga prek položnic za elektriko plačujejo vsi porabniki elektrike. In ta prispevek se bo v kratkem za gospodinjstva zvišal, pišejo Finance.

Na ministrstvu za infrastrukturo že zadnjih nekaj mesecev usklajujejo novo shemo, ki je, kot kaže, pripravljena, vlada bi jo morala obravnavati že prejšnji teden, a so jo, kot še pišejo Finance, v zadnjem hipu umaknili z dnevnega reda.

Neuradno je slišati, da se bo prispevek za obnovljive energije spet dvignil, s čimer se bo natekel dodaten denar za nove subvencije. Industrijski porabniki naj bi sicer plačali manj, razliko naj bi pokrila gospodinjstva, ki jim sledijo višji računi. Po pisanju Financ občutno višji.

Kakšne bodo podražitve za gospodinjstva in kakšne pocenitve za industrijo, bo jasno, ko zadevo potrdi vlada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.