Nesreča povod za stalno krožišče

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
V Škofji Loki, kjer se je prejšnji petek zgodila prometna nesreča, so policisti po večini s svojim delom zaključili, zdaj čakajo na izsledke pregleda elektronske naprave semaforja. Občina je že podala pobudo, da se na tem mestu uredi stalno krožišče.
Oglej si celoten članek

V Škofji Loki, kjer se je prejšnji petek zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovornjak z vlačilcem in avtobus, so policisti po večini s svojim delom zaključili. Opravili so večino razgovorov, ogled kraja nesreče ter zasegli elektronsko napravo, ki beleži delovanje semaforja. To bodo poslali v strokovni pregled, kjer bodo ugotovili, ali je naprava beležila delovanje semaforja. "Takoj, ko prejmemo odgovor oziroma ugotovitve, bomo ustrezno ukrepali zoper povzročitelja," so še sporočili s policije. 

Po do zdaj zbranih obvestilih (izjavah občanov) kaže na to, da je na semaforjih utripala rumena luč, kar pomeni, da bi morala voznika spoštovati prometne znake v križišču. "Treba pa je vsekakor počakati na izsledke pregleda elektronske naprave semaforja, ki naj bi pokazali, kako je v času nesreče deloval semafor, če seveda v trčenju naprava ni bila preveč poškodovana," so dodali na policiji.

Bo začasno krožišče postalo stalno?

Po prometni nesreči v križišču Stari Dvor v Škofji Loki je Direkcija RS za ceste (DRSC) za kar najhitrejšo optimalno ureditev prometne situacije vzpostavila spremenjen prometni režim z začasno prometno signalizacijo tako, da je obstoječe križišče preuredila v začasno krožišče. Na občini tudi ugotavljajo, da je odvijanje prometa v krožnem križišču kljub začasni rešitvi pretočno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.