Nesreča jadrnice na Bohinjskem jezeru, oživljanje ni bilo uspešno

Foto: Podvodna reševalna služba Bled Reševanje, Bohinjsko jezero Foto: Anže Petkovšek slovenija 04.07.13, Bohinj, bohinjsko jezero, jezero, Cerkev, Obcina Bohinj, fot Foto: Profimedia Bohinjsko jezero Foto: Profimedia Bohinjsko jezero
V Stari Fužini v Bohinjskem jezeru se je danes potopila jadrnica, pri čemer se je utopila ena oseba, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila nekaj pred 13. uro, pri čemer se je ena oseba začela utapljati. Še pred prihodom intervencijskih služb jo je do obale prepeljala posadka druge jadrnice.

"Danes okrog 13 ure se je na bohinjskem jezeru prevrnila in potopila manjša jadrnica. Po do sedaj zbranih podatkih je bilo na območju jezera precej vetrovno, jezero pa valovito. Na jadrnici je bil moški, 50-letni slovenski državljan, ki je ob prevrnitvi padel v vodo. in se pričel utapljati. Do kopnega sta mu pomagala dva jadralca in upravljalka sup-a, ki je nudila pomoč pri transportiranju osebe. Na obali so moškega oživljali vendar neuspešno. Oseba pri jadranju ni uporabljala rešilnega jopiča. Tuja krivda je izključena," so po nesreči sporočili policisti kranjske policijske uprave. 

Posredovali so gasilci PGD Bohinjska Bistrica, enota civilne zaščite za reševanje na vodi Bohinj, PGD Bled, Podvodna reševalna služba Bled in Gorska reševalna služba Bohinj. Do prihoda nujne medicinske pomoči in dežurne ekipe reševalcev z Brnika so osebo oživljali, a žal neuspešno, so zapisali na centru za obveščanje.

Potopljeno plovilo so dvignili na površje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:21 2. September 2023.

    Športne jadrnice so nepotopljive . Se pravi , jadrnica ni bila pravilno pripravljena - notranji baloni ali striropor . Kdor …

  • 21:03 27. Avgust 2023.

    Vprašajte američane, če v nacionalnem parku dovolijo več 100 supov in nekaj 10 jadrnic. Bohinjsko jezero je vse drugo, samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.