Nepravilnosti zdajšnje vodstvo odpravilo

Foto: Žurnal24 Poslovanje FM pod vodstvom tedanjega dekana Egona Žižmonda si je prislužilo nega
Fakulteta za management. Računsko sodišče izdalo negativno mnenje za poslovanje v letih 2007 in 2008.
Oglej si celoten članek

Koper. Fakulteti za management (FM) v Kopru je računsko sodišče za poslovanje v letih 2007 in 2008, ko je bil dekan Egon Žižmond, izreklo negativno mnenje.

FM je po ugotovitvah sodišča med drugim začela izvajati prilagojen študijski program (cena programa je bila 57.805 evrov) za potrebe ministrstva za obrambo brez soglasja Univerze na Primorskem in sveta za visoko šolstvo. FM je tudi večino projektov izvajala tako, da iz računovodske evidence ni mogoče ugotoviti vseh stroškov projekta in namenskosti porabe sredstev. Rektor Rado Bohinc je Žižmonda zaradi kršenja predpisov in škodovanja ugledu poleti 2009 razrešil s položaja dekana. Tedanje vodstvo FM pa so koprski kriminalisti lani kazensko ovadili, ker naj bi na podlagi nezakonitega vpisa več kot 600 študentov v absolventski staž fakulteti pridobili več kot 350 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi, 500 študentom pa naj bi neupravičeno podelili diplome.

Zdajšnje vodstvo je med revizijskim postopkom vse nepravilnosti že odpravilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.