Nemški turist poklical policijo

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Gliser je bil malo po nesreči že privezan in zasidran na otoku. Tja naj bi ga pripeljal Horvatinčić. O nesreči naj bi policiste obvestil nemški turist.
Oglej si celoten članek

Še vedno odmeva nesreča, ki jo je z gliserjem povzročil hrvaški poslovnež Tomo Horvatinčić. Na dan prihajajo nove podrobnosti.

Nemški jadralec, ki je v času nesreče plul v bližini Maslovnika blizu Primoštena, naj bi policiji prvi sporočil, da se je zgodila nesreča, v kateri sta umrla zakonca Salpietro.

To naj bi danes za Vecernjilist.com. povedali v Marini Kremik v Primoštenu, kjer so takoj po nesreči pomagali policistom in reševalcem s čolni in ostalo potrebno opremo.

Nemški turist videl trk

Nemški turist, ki je v trenutku nesreče plul proti Šibeniku, je najprej zaslišal močan pok. Ko je opazil, da je prišlo do nesreče, se je takoj odpravil do jadrnice. V vodi je zagledal truplo. Ker ni vedel, koliko ljudi je bilo na njej, je ustavil svoje plovilo in se odpravil na jadrnico, ki se je vrtela v krogu. Izključil je motor. Nato je odšel pogledat še na gliser, kjer je ugotovil, da ni poškodovanih, in nato poklical policijo. Celoten dogodek je nemškega turista zelo pretresel, piše Vecernjilist.com.

Delavci marine so na kraju nesreče videli le gliser, ki je bil že obrnjen proti otoku."Videli smo, kako se dve osebi iz gliserja odpravljata na policijski čoln. Gospodična je bila zelo pretresena, gospod pa je molčal. Videti je bil v šoku."

Za nesrečo kriva previsoka hitrost

Vodja servisa v marini je za omenjeni portal povedal, da sta bila obe plovili zelo poškodovani. S kakšno hitrostjo je vozil Horvatničić, ni znano. Domneva se, da je vozil prehitro. Po neuradnih informacijah naj bi namesto dovoljenih pet vozlov vozil s 30 vozli. "Če bi vozil z dovoljeno hitrostjo, bi bila škoda manjša."

Do nesreče naj bi prišlo zaradi nedelovanja avtopilota. Kljub temu mnogi opozarjajo, da ima omenjeni avtopilot tudi varovalo, ki se vklopi v primeru nedelovanja, in da je bil v omenjenem primeru izključen.

Udi so bili zelo poškodovani

Čeprav je obdukcija že zaključena, še vedno ni uradno znan vzrok smrti. Neuradno naj bi Italijana umrla zaradi udarcev propelerja. Trk jima je poškodoval glavo in ude, zaradi katerih sta umrla na kraju nesreče. Hrvaški mediji poročajo, da naj bi Italijanki odsekalo glavo, njenemu možu pa nogo.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:24 19. Avgust 2011.

    ...kar se dogaja v HR je zelo zanimivo...dajte objektivno o naših tajkunih...nimate jajc, aaaa???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.