Nekdanji sodnik bo doma prespal samo še trikrat

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V petek se v zapor seli prvi pravnomočno obsojeni sodnik v zgodovini Slovenije.
Oglej si celoten članek

Takoj po novoletnem praznovanju oziroma že 2. januarja v zaporu na Dobu pričakujejo nekdanjega sodnika na celjskem okrožnem sodišču, ki so ga konec lanskega leta obsodili zaradi prejema podkupnine.

Milko Škoberne bo moral odslužiti petletno zaporno kazen in tudi vrniti skoraj 20 tisoč evrov, kolikor je po oceni ljubljanskega okrožnega sodišča, ki ga je obsodilo, kot sodnik nezakonito prejel v zameno za odpravo pripora in mednarodne tiralice za osumljenca kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in goljufij.

"Sodišče je omenjenemu poziv že vročilo," poudarjajo na okrožnem sodišču.

Znižal si je kazen, zdaj zahteva odlog

Škoberneta so sicer sprva obsodili na pet let in pol zaporne kazni, ki pa jo je višje sodišče po obravnavi Škobernetove pritožbe znižalo za šest mesecev.

Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše je takoj, ko so višji sodniki konec oktobra izdali sodbo,  na vrhovno sodišče posredoval še zahtevo za varstvo zakonitosti (ZVZ), s katero poskuša Škoberne izpodbijati pravnomočno sodbo. Obenema pa sta Bromše in Škoberne na vrhovno sodišče posredovala tudi predlog za odložitev izvršitve izpodbijane sodbe. Neuradno naj bi vrhovno sodišče celoten sodni spis postopka, ki se je doslej vodil proti Škobernetu skupaj z ZVZ prejelo šele pred nekaj tedni.

Sodbo dobil šele, ko so ga privedli

Ljubljanskemu okrožemu sodišču je Škobernetu sodbo, ki mu jo je izreklo konec lanskega leta in mu jo odposlalo dobra dva meseca zatem, uspelo dejansko vročiti šele sredi aprila.

Dobra dva meseca mu je sodišče poskušalo sodbo vročiti po pošti, nato neuspešno tudi preko sodnih vročevalcev. Sodna pošiljka pa mu je bila izročena šele, ko so ga na sodišče privedli z odredbo prisilne privedbe in mu pošto vročili. Škoberne je bil "v prostore sodišča priveden na podlagi odredbe za privedbo. Odredba je bila izdana na podlagi predhodne ugotovitve, da se obtoženi vročitvi izmika," so tedaj pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • hahahahaha ...tle folk še kr nabija o komunistih pa jih že dve desetletji ni. zdej so sam še najrazličnejši lobiji …

  • 14:32 30. December 2014.

    Mirkec,ne lupetaj. Upam, da US ne bo nasedlo najbolj organizirani partiji SSDSS. Drugo, ta pizda janševska bi zaračunal slovencem in …

  • 13:57 30. December 2014.

    NO VIDIŠ, TI OTROČIČEK BIVŠE KOMUNISTIČNE ELITE, SEDAJ BODO JANŠI MORALI VSI DAVKOPLAČEVALCI PLAČAT VISOKO ODŠKODNINO ZARADI POLITIČNO OKUŽENIH SODNIC …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.