Nekdanji ekonom Krašovec mora iz domovine

Foto:
Foto:
Za eno leto se bo moral Krašovec preseliti v avstrijski benediktinski samostan, starodavni grajski kompleks z velikim posestvom in burno zgodovino.
Oglej si celoten članek

Nekdanji ekonom mariborske nadškofije Mirko Krašovec se bo moral po nalogu rimske kongregacije za duhovnike za eno leto preseliti v avstrijski samostan Šentpavel, danes poroča Dnevnik.

Kdaj je kongregacija sprejela nenavadni ukrep in s kakšnim namenom, časniku ni uspelo izvedeti. Viri trdijo, da je bil Krašovec v avstrijski benediktinski samostan poslan oziroma umaknjen zaradi svoje vloge v finančnem zlomu mariborske nadškofije. "K temu nekateri dodajajo, da marsikomu ustreza, da ga ni v nadškofiji, ker da preveč ve, spet drugi pripominjajo, da Krašovec še vedno sodeluje pri odmotavanju mariborskih finančnih vozlov, kar da tudi ni vsem všeč, " so zapisali na Dnevniku. Dodajajo, da ni jasno, zakaj bo lahko v Avstriji eno leto in kaj bo z njim po izteku tega leta.

Ni edini

Mirko Krašovec je tretji slovenski duhovnik, ki se mora na željo Rima umakniti iz domovine in/ali javnega življenja. Umik iz javnega življenja je bil doslej naložen nekdanjemu, predčasno upokojenemu mariborskemu nadškofu Francu Krambergerju in nekdanjemu upokojenemu ljubljanskemu nadškofu Alojzu Uranu. Ta bi moral v Trst že lani, a zaradi zdravstvenih težav ostaja v Sloveniji.

Ne za enega ne za drugega ni bilo nikoli pojasnjeno, zakaj natanko ju je doletela kazen. Glede Urana je bilo rečeno le, da je prestavitev povezana z domnevo o Uranovem očetovstvu, nadškof Kramberger pa naj bi bil kaznovan zaradi vloge v mariborskem polomu, še poroča časnik.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 15:17 5. April 2013.

    Šel sem momo Pogačarjevega trga to je na LJ Tržnici -Škofija z strani Arkad- ko se je izven poslovalnice vila …

  • 15:09 5. April 2013.

    Kako sva si enaka !

  • 15:08 5. April 2013.

    Črna banda vrnite ljudem denar, tegale vašega "ekonomista " pa zaradi mene ni treba nikamor preganjat. No če že , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.