Nekdanjega direktorja Elana aretirali

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Na mejnem prehodu Obrežje so aretirali nekdanjega predsednika uprave Elana Vladimirja Šelebaja.
Oglej si celoten članek

Šelebaj je Elan vodil v času, ko je bila njegova lastnica Privredna banka Zagreb. Mesto predsednika uprave podjetja je zasedal med februarjem 1999 in decembrom 2000. 

Kot poročajo hrvaški mediji, so Šelebaja aretirali na mejnem prehodu Obrežje, ko je hotel zapustiti Hrvaško. Poslovneža, ki se je v zadnjem času ukvarjal s televizijsko produkcijo v podjetju Core Media, naj bi prijeli zaradi pranja denarja, vendar uradno teh informacij niso potrdili. 

Odvetnik 45-letnega Šelebaja je potrdil aretacijo in potek preiskave, ni pa povedal, kaj naj bi njegova stranka storila.

Prisluškovanje ljubimca nekdanje soproge

Šelebaja so aretirali praktično istočasno, kot je hrvaški parlamentarni odbor za notranjo politiko sprejel sklep, da mu ne prisluškujejo.

Šelebaj, ki ima poleg hrvaškega še francosko državljanstvo, je namreč v pismu notranjem ministru zatrdil, da mu prisluškuje sam generalni direktor hrvaške policije Oliver Grbić, ki naj bi bil v zvezi s Šelebajevo nekdanjo soprogo. Vse z namenom, da bi se dokopala do njegove lastnine, še poroča Novi list. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.