Ne uporabljajte švicarskega vtikača

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Nekateri izdelki Univerzalka žaga znamke King Craft imajo tako imenovani švicarski vtikač, zato v ZPS potrošnike pozivajo, naj takih naprav ne uporabljajo.
Oglej si celoten članek

Iz prodaje so takšne žage iz varnostnih razlogov že umaknili v podjetju Hofer, so zapisali na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Foto: ZPS Vtikač Vse kupce, ki so napravo s švicarskim vtikačem kupili, prosijo, naj je ne uporabljajo več in naj jo vrnejo v najbližjo poslovalnico, kjer jim bodo vrnili celotno kupnino.

Švicarski vtikač prepoznate po tanki obliki in oznaki Y004 oziroma NC501.

Izdelki z 2-polnim vtikačem za naprave razreda II, ki ga prepoznate po okrogli obliki in oznaki FY-01, so za uporabo varni, so razložili v ZPS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:42 1. September 2011.

    Tako je. Bolj natančno 2,5A. Ter seveda za naprave, ki ne potrebujejo ozemljitve - Class II naprave - t.i. naprave …

  • 13:20 1. September 2011.

    A tako je to,in kaj pol nad 3A sploh ne sme bit ozek vtikač?

  • 13:10 1. September 2011.

    Ne, bistvo problema je v tem, da se lahko med vtikanjem vtikača dotikaš kontaktov. Če dobro pogledate, švicarski vtikač ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.