Ne sprejemajte daril, ki jih delijo na črpalkah!

Na bencinskih črpalkah naj bi delili obeske, v katerih se skriva sledilna naprava.
Oglej si celoten članek

Po spletu in tudi po elektronski pošti kroži opozorilo, da naj bi nepridipravi iz Romunije po bencinskih črpalkah v Sloveniji voznikom delili obeske za ključe in druge manjše dodatke za vozilo, v katerih naj bi se skrivala sledilna naprava.

"Ne jemljite teh stvari! V njih je vgrajen manjši čip, s katerim kriminalci sledijo vašemu gibanju do hiše in na tak način ugotovijo, kdaj ste doma. Ko ste odsotni, pa vam vlomijo. To naj bi bili romunski kriminalci, ki so iznašli nov način vlamljanja," piše v elektronskem sporočilu.

S Policijske uprave Ljubljana pa so za nas povedali, da policisti o takšnem primeru niso bili obveščeni. "Prav tako kaj takšnega pri svojem delu niso zaznali," je še povedala Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 08:57 8. December 2012.

    Kje si pa videl da imajo na črpalkah varnostnike?

  • 08:56 8. December 2012.

    Bravo!<br />To bi res delovalo, ker romuni itak ne znajo brat, kradejo pa kot srake

  • 21:25 7. December 2012.

    Sprejmite takšno darilo in se pred odhodom domov zapeljete do Polcije na Prešernovi, pustite sledilno napravo v travi in jo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.