Ne bodo čakali na državo

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Povezali se bodo v mrežo in si pomagali pri promociji v tujini.
Oglej si celoten članek

“Ta teden sva se z Japcem Jakopinom iz podjetja Seaway dogovorila, da bova vsak po svoji strani izbrala po tri odlične in mednarodno uveljavljene slovenske blagovne znamke, družinska podjetja. Tako bomo ustvarili mrežo, v katero po mojem mnenju spadajo imena, kot sta Ivo Boscarol in Igor Akrapovič, skozi katero si bomo med seboj pomagali pri promociji,” razkriva Irena Fonda iz podjetja Fonda. Njihova blagovna znamka je ena od najhitreje rastočih na področju prehrane, piranski brancin z značko iz naše edine morske ribogojnice pa dosega tudi na tujem najvišje cene. “Da bi čakali na Japti, STO ali GZS – včasih se mi zdi, da so namenjeni predvsem sami sebi –, namreč po mojih izkušnjah nima prav nobenega smisla,” dodaja.

Skrivali svoj izvor

Da ima Slovenija v tujini majhen ugled, se lahko na vsakem koraku prepričamo sami – tujci so ob prihodu k nam vselej presenečeni, pričakujejo namreč precej manj. Neprepoznavnost in neuglednost naše države sta krivi za to, da se nekateri podjetniki, ki so svojo pot šele začeli, v iskanju stikov v tujini odločajo za prikritje svojega izvora. Ugotovili so namreč, da “narejeno v Italiji” vrata odpre, za slovensko kakovost pa ne ve skoraj nihče, smo slišali na nedavni okrogli mizi, ki so jo organizirali v Univerzitetnem inkubatorju Primorske. Mlademu podjetniku, ki mu je ušlo, da včasih skrije oziroma potvori izvor svojega izdelka, je bilo sicer takoj žal zaradi javnega priznanja.

“Sam sem prodrl po vsem svetu, do Japonske in ZDA, nikoli nisem skrival, da sem iz Slovenije,” komentira Sandi Ljutič iz podjetja Sandiline. Njegove obleke je nosilo 110 olimpijcev, v njih pa so osvojili 27 medalj. V tujino proda večino svojih izdelkov, športnih oblačil višjega cenovnega razreda. Idejo povezovanja dobrih slovenskih blagovnih znamk pozdravlja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.