Nasa bo na Luni gradila baze

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Ameriška vesoljska agencija Nasa namerava na Luni zgraditi baze, ki bi njenim astronavtom omogočile postanke, dolge tudi do šest mesecev.
Oglej si celoten članek

Gradnja baz naj bi potekala v sklopu projekta ponovnega pristanka na Luni, predvidenega okoli leta 2020, je sporočil predstavnik Nase.

"Omogočiti moramo daljša obdobja naše prisotnosti na Luni, tudi do šest mesecev, prav toliko, kolikor to znaša na Mednarodni vesoljski postaji (ISS)," je povedal nekdanji astronavt in eden izmed direktorjev Nasinega oddelka za raziskovalne misije Carl Walz. Agencija si prav tako prizadeva najti alternativne tehnologije, ki bi omogočile uporabo drugih sistemskih pogonov namesto goriva, je dodal Walz.

Američani so na Luni zadnjič pristali decembra leta 1972, Nasa pa letos praznuje petdeseto obletnico obstoja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.