Napoved: Do konca maja bomo težko imeli 3 do 4 dni suhega vremena skupaj

Foto: Profimedia Dež padavine neurje vreme Foto: Profimedia dež dežnik Málaga
Osvežena napoved do konca maja kaže, da se bo nadaljevalo precej spremenljivo vreme s pogostimi padavinami in ob tej vremenski sliki bomo težko imeli 3-4 dni suhega vremena skupaj, so zapisali vremenoslovci portala Ciklon.
Oglej si celoten članek

"Letos pričakujemo bolj spremenljiv in manj vroč junij, podobno kot v 2016 in 2020, v juliju in avgustu pa bo vročina verjetno bolj pritisnila," pišejo na portalu Ciklon.

V naslednjih dneh se bo vreme spet počasi poslabšalo, kajti od zahoda se nam bo bližalo višinsko jedro hladnega zraka, njegov vpliv bomo najbolj občutili v torek, ko pričakujemo največ padavin. Pod vplivom višinskega jedra bomo verjetno tja do konca naslednjega tedna. Torej občasno spremenljivo vreme s sončnimi obdobji, ki jih bo več v vzhodni Sloveniji, temperature pa bodo primerne letnemu času.

Kot ugotavljajo vremenoslovci, bi lahko imeli prihodnji vikend spet več padavin in tudi temperature bi bilo nekoliko nižje: V zadnjih dneh maja pa bi lahko prišlo do ponovnega vdora višinskega ciklona proti Sredozemlju, kar bi pomenilo nadaljevanje spremenljivega vremena, vendar je za resno napoved še predaleč.

Foto: Profimedia dež dežnik Málaga

Jutri bo sprva sončno, čez dan in popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti, lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha, pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 21 °C in 26 °C.

V ponedeljek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v južni Sloveniji, najvišje temperature bodo med 21 °C in 26 °C.

V torek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ob morju bo pihal jugo, drugod južni do jugovzhodni veter, najvišje temperature bodo med 18 °C in 23 °C.

V sredo bo večinoma sončno, v zahodni Sloveniji bo bolj spremenljivo, tam bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 19 °C in 24 °C.

V četrtek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 17 °C in 22 °C.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:27 19. Maj 2024.

    Zemlja se ohlaja,nastopil bo svinski mraz

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.